Nagelverzorging van de hond

Nagelverzorging van de hondAls je ‘klik klik’ hoort op het laminaat, dan wordt het tijd om de nagels van je hond te knippen. Normaal gesproken slijten de nagels van je hond vanzelf door het lopen op een harde ondergrond. Wanneer je hond veel op het gras loopt, slijten de nagels minder snel en moet je af en toe de nagels knippen. Dit kun je doen met een speciale nagelknipper voor hondennagels. Deze is te koop bij dierspeciaalzaken. Je kunt je hond het beste van pup af aan leren dat de nagels af en toe geknipt moeten worden.

Het knippen van de nagels
Je hond laten wennen aan het knippen van nagels zorgt ervoor dat je het eenvoudig zelf kunt doen. Wanneer je een hond als puppy thuis krijgt, aai dan ook regelmatig over de pootjes of leer hem pootjes te geven. Je leert de pup op deze manier dat een aanraking aan de pootjes iets normaals is. Het roze gedeelte van de nagel moet je vermijden. Begin met het afknippen van een klein puntje, zo haal je nooit teveel van de nagel weg. Een zwarte stip in het midden van de nagel betekent stoppen. Je bent dan dichtbij de ader.

Wanneer knippen niet lukt
Niet elke hond kan het knippen van zijn nagels waarderen. Ze proberen te vluchten of zelfs te naar je te happen. Wanneer het nagels knippen te stressvol is voor jezelf en de hond, dan kun je het ook uitbesteden. Als je hond regelmatig naar een trimsalon gaat, kun je vragen of zij de nagels voor je willen knippen. Mocht je geen gebruik maken van de trimsalon, dan kan een dierenarts je ook helpen. Het knippen van nagels is wel belangrijk om te doen. De nagels van je hond kunnen anders afbreken, bloeden of gaan ingroeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *