Hond basisbevelen aanleren

Hond basisbevelen aanleren
Hond basisbevelen aanleren

Niet alleen leert de hond op een puppycursus basisbevelen, maar ook zelf kun je deze je hond met wat geduld aanleren. Jonge pups zijn leergierig en vinden nieuwe dingen leren erg leuk. Zeker als er iets lekkers tegenover staat. Honden zijn bereid veel te doen voor een hondensnoepje. Met wat geduld, hondenkoekjes en herhaling krijgt je viervoeter de basisbevelen zo onder de knie. Een goed opgevoede hond is niet alleen voor jezelf prettig, maar de hond staat hierdoor ook evenwichtiger in het leven. Dus pak de hondensnoepjes maar uit de kast en laat de training maar beginnen.

Zit en pootje
Je hond leren zitten, doe je door met een hondensnoepje over de hoofd van de hond te strijken. Je gaat met je hand zo ver naar achteren dat de hond omhoog moet kijken. Hij kan nu niet anders dan zitten, wil hij het snoepje kunnen volgen. Als hij zit, beloon je hem met het snoepje. Een pootje geven, leer je de hond aan, door voor hem te gaan zitten met een snoepje in de hand. Je tikt op zijn poot en geeft het commando ‘pootje.’ Je tikt door, totdat hij de poot vanzelf optilt. Daarna krijgt hij het snoepje.

Liggen
Door een snoepje in je hand te houden en je hand half open te houden, wil je hond graag het snoepje te pakken krijgen. Als je jouw hand laag bij de grond plaatst, zal de hond laag bij de grond moeten komen om het snoepje te pakken. Hij zal er alles aan doen om het lekkers te pakken te krijgen. Uiteindelijk zal hij moeten gaan liggen om erbij te kunnen. Als het hem gelukt is, dan krijgt hij natuurlijk de beloning. Herhaling, beloning en een rustige omgeving zijn belangrijke elementen om je hond dingen aan te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *